Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pigwówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 kg
cukier 1 szklanka
spirytus 0,5 l
cynamon 1 łyżeczka
kardamon 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 3 sztuki
wódka 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: pigwówka

z owoców usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę, wkładamy do dużego słoja, zalewamy wódką i spirytusem, zasypujemy cukrem, dodajemy przyprawy, zakręcamy, zostawiamy na miesiąc w ciemnym miejscu
przez pierwsze 2 tygodnie codziennie wstrząsamy
po miesiącu docedzamy, rozlewamy do butelek i zostawiamy na kolejny miesiąc

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 24.05.2012 15:24
w sezonie wypróbuję
marcinek 21.10.2011 08:13
TO lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak