Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z kaszą kukurydzianą i koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości z udek kurczaka 3 szt
szyjki od kurczaka 5 szt
kalafior 1/2 szt
marchewki 4 szt
pęczek koperku 1/2 szt
kasza kukurydziana 6 szt
chilli szczypta
bulion drobiowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z kaszą kukurydzianą i koperkiem

Kości z udek kurczaka i szyjki zalać zimną wodą, gotować 10 minut, ściągnąć szumowiny z powierzchni, dodać 2 op. bulionu drobiowego i gotować dalsze 10 minut. Obrane i umyte marchewki pokroić w plasterki i wsypać do zupy gotować 5 minut. Połowę kalafiora podzielić na drobne różyczki, dodać je do zupy, wsypać 6 łyżek kaszy kukurydzianej, dodać szczyptę chilli i gotować dalsze 10 minut, wsypać posiekany koperek i jeszcze chwilę gotować. Zupę przelać do miseczek, posypać świeżym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 05.02.2012 16:53
pychota
Justyna Jussstiii 29.10.2011 10:20
mniam
aginaa 22.10.2011 16:06
pyszne
sunnymood 21.10.2011 16:00
pomysłowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak