Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w ostrym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 800 g
włoszczyzna 1 pęczek [bez kapusty]
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
kapary 20 g
oliwki 50 g
pieczarki marynowane 40 g
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda do smaku
cukier do smaku
wino 2/3 (madera)

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w ostrym sosie

Warzywa obrać,opłukać ,zalać wodą i ugotować,rybę oczyścić,wypatroszyć,pokroić w dzwonka,włożyć do wywaru,dodać przyprawy i gotować 25 minut na małym ogniu,następnie rybę wyjąć na talerz,wywar przecedzić,tłuszcz rozgrzać,wymieszać z mąką,zasmażyć nie rumieniąc,wlewać powoli zimny wywar wymieszany z winem,szybko mieszając trzepaczką,zagotować,połączyć z koncentratem pomidorowym,opłukanymi kaparami,rybą,wydrylowanymi i pokrojonymi w paseczki oliwkami oraz posiekanymi pieczarkami,chwilę pogotować i doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 27.03.2012 19:39
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak