Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kefirowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 500 ml
marche 2 szt
ziemniaki 1 kg
skwarki sloniny 2 łyżki
sól
pieprz
mąka 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kefirowa

Na patelni rozgrzewamy skwarki słoniny, przesmażamy je z startą marchewką, dodajemy łyżke maki.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostke, dodajemy do garnka.
Dodajemy marchewkę z patelni, kefir oraz litr wody.
Gotujemy do miękkości ziemniaków.
Przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorlil 23.10.2011 14:55
dziekuję
kriso 21.10.2011 11:15
rewelacja
dorlil 20.10.2011 16:40
dziekuję
gosia47-47 20.10.2011 16:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak