Pieczone udka z kurczaka

Pieczone udka z kurczaka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartki z kurczaka

    3 szt
  • czosnek w płatkach

    1
  • przyprawa do kurczaka - pikantna

    1 sz
  • przyprawa do kurczaka - ziołowa

    1 szt
  • musztarda sarepska

    2 łyżki
  • olej ryżowy

    10 łyżek
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do musztardy w misce wlewamy olej oraz dodajemy przyprawy - dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ćwiartki porcjujemy, zalewamy 3/4 zalewy odstawiamy do lodówki na około 30 minut.
Do pozostałej zalewy dodajemy 3 łyżki oleju i dokładnie mieszamy.
Do rozgrzanego piekarnika (200 c na termoobieg ) wkładamy kurczaka co 15 minut przewracamy na drugą strone nakłuwamy widelcem dokładnie smarując pozostałą zalewą.
Po godzinie, piekarnik z termoobiegu zmieniamy na pieczenie z góry nadal przewracając kurczaka i smarując zalewą, pieczemy jeszcze 30 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat