Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Homar po kasztelańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
móżdżek 200 g
cebula 2 szt
natka pietruszki posiekana
ketchup 3 łyżki
żółty twardy ser 40 g
sól do smaku
pieprz do smaku
homar 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Homar po kasztelańsku

Homara przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem,móżdżek obrać z błon,opłukać i posiekać,cebulę obrać,pokroić w kostkę,usmażyć,nie rumieniąc,dodać móżdżek,smażyć 5 minut ciągle mieszając,następnie posypać móżdżek posiekaną natką pietruszki,doprawić,obłożyć homara,posypać startym serem,skropić ketchupem i zapiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak