Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koszyczki do nadziewania

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 18 proc 5dag
mleko szklanka
żółtko jajek 3szt
mąka 20dag
olej szklanka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Koszyczki do nadziewania

Żółtka rozmieszać ze śmietaną i rozprowadzić mlekiem. Wsypać mąkę i mikserem wymieszać ciasto aby nie było grudek. W wysokim garnuszku rozgrzać olej. łyżkę wazową zanurzyć w gorącym oleju aby się rozgrzała. Następnie gorącą włożyć do ciasta, uważając aby nie dostało się ono do łyżki. Oblepioną ciastem łyżkę natychmiast zanurzyć w tłuszczu. Po chwili wyjąć odsączyć a następnie zdjąć koszyczek. Koszyczki mozna nadziewać dowolnie. Np. zapiekanymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak