Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amur po żydowsku II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 800 g
rodzynki 30 g
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
cebula 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
żółtko jajek 3 szt
sok z cytryny do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Amur po żydowsku II

Rybę oczyścić,wypatroszyć,pokroić w dzwonka,cebulę obrać,opłukać,pokroić w kostkę,ugotować,włożyć rybę i gotować na wolnym ogniu do miękkości,pod koniec dodać namoczoną i rozpuszczoną żelatynę ,następnie rybę wyjąć,a wywar przecedzić,żółtka utrzeć z przyprawami,wlewać gorący wywar szybko mieszając trzepaczką,naczynie z żółtkami wstawić do większego naczynia z gorącą wodą i ubijać na parze,aż sos zgęstnieje,doprawić,dodać opłukane rodzynki,przestudzić,zalać rybę i pozostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak