Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amur po leningradzku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 500 g
mąka 3 łyżki
śmietana 2/3 szkl
żółtko jajek 2 szt
szyjki rakowe 30 g
migdały 20 g
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Amur po leningradzku

Rybę oczyścić i wypatroszyć,przekroić na połówki,posypać przyprawami i mąką,usmażyć,migdały sparzyć,obrać ze skórki,zetrzeć,posypać rybę,dodać szyjki rakowe i przyprawy,zalać śmietanę wymieszaną z żółtkami i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak