Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pietruszkowo-marchwiowe puree

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pietruszka korzeń 1 duża sztuka
marchew 3 duże sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 1 duży ząbek
oliwa 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kolendra 1/2 łyżeczki
kurkuma 1 szczypta
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
kremowy mix do sałatek zup 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pietruszkowo-marchwiowe puree

Kroki postępowania

1
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na oliwie razem z posiekanym czosnkiem.
Krok 1 - Pietruszkowo-marchwiowe puree foto
2
Pietruszkę i marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do cebuli. Wsypać przyprawy, smażyć 2-3 minuty. Wlać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.
Krok 2 - Pietruszkowo-marchwiowe puree foto
3
Wszystko zmiksować blenderem razem z masłem. Dodać kremowy mix do sałatek, zup i sosów 12%, wymieszać.
Krok 3 - Pietruszkowo-marchwiowe puree foto
4
Podawać np. jako dodatek do obiadu.
Krok 4 - Pietruszkowo-marchwiowe puree foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 05.01.2012 12:43
przepyszne
ziutula
ziutula 31.10.2011 08:31
takie pure to i z samą maślanką wystarczy...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak