Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do spagetti

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory w puszce 2 puszki
bazylia świeża 1
mięso mielone wieprzowe 1 szt
pomidory suszone 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
czosnek w płatkach 6 płatków
śmietana kwaśna 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyzka
cebula 1 szt
Bazylia suszona Prymat 1 szt
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do spagetti

Mielone wrzucamy na rozgrzany olej i dzielimy w drobne kulki, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną bazylie i cebule w kostke, smażymy ok 3 minut.
Wlewamy pomidory w puszce wraz z zalewą dodajemy reszte przypraw- dusimy około 10 minut. Całość doprawiamy koncentratem i ketchupem na koniec dodajemy śmietane.
Podajemy z długim makaronem posypanym startym serem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 17.09.2011 22:16
Prosty fajny sos :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak