Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 50 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 3 plastry
wędzona pierś z kurczaka 10 dkg
roszponka 1 garść
olej do smażenia
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat wg uznania
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka

Kroki postępowania

1
Mięso rozciąć i rozbić tłuczkiem tak, żeby powstał jeden duży płat. Oprószyć solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć plastry sera, cebulę pokrojoną w piórka, pokrojoną w plasterki pierś z kurczaka i roszponkę.
Krok 1 - Rolada z indyka foto
2
Zwinąć w roladę, spiąć wykałaczkami i kłaść na rozgrzany olej. Posypać z każdej strony przyprawą do kurczaka.
Krok 2 - Rolada z indyka foto
3
Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu, na rumiano z każdej strony.
Krok 3 - Rolada z indyka foto
4
Gotową roladę podzielić na porcje.
Krok 4 - Rolada z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 20.10.2012 10:27
Idealne mięsko na obiad.
Łukasz15 07.08.2012 11:17
Wyśmienite mięso
Wacław 01.02.2012 09:37
pyszne mięsko
Kopiko1983 09.11.2011 13:24
Rewelacyjne!
Mati13 20.10.2011 17:29
są świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak