Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos w chlebie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 5 dag
śliwki suszone 10 dag
marchewka 2 sztuki
kiełbasa 60 dag
cebula 1 sztuka
smalec 5 dag
ziele angielskie 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
sól do smaku
majeranek do smaku
wino czerwone 1 kieliszek
kapusta biała 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: bigos w chlebie

w garnku na smalcu przypraw cebule dodaj posiekaną kapuste.Zalej 750 ml wody,dodaj grzyby,pieprz,ziele angielskie i lisc laurowy. Duś 40 minut.Przysmaż mięso i dodaj do kapusty oraz dodaj także pokrojoną marchew,śliwki.Duś jeszcze godzine.wlej wino.duś 20 minut.przed końcem dopraw solą i pieprzem,majerankem i kminkiem.Podawaj w wydrążonych chlebkach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak