Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjna ćwikła

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

burak czerwony 1 kg
chrzan 25 dag
cukier 2 łyżki
Kwas cytrynowy Prymat 1 dag
sól 1 łyżka
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjna ćwikła

Kroki postępowania

1
Buraki dokładnie wyszoruj i ugotuj do miękkości.Obierz ze skórki i zetrzyj na tarku z duzymi otworami.
Krok 1 - Tradycyjna ćwikła foto
2
Chrzan obierz ze skórki i zetrzyj na tarce z małymi otworami.
Wodę zagotuj z kwaskiem cytrynowym,solą i cukrem.Gorącą zalewę wymieszaj z chrzanem a następnie połącz z burakami.
Krok 2 - Tradycyjna ćwikła foto
3
Przełóż całość do malutkich słoików i pasteryzuj w tradycyjny sposób około 20 min w temp 90 stopni.
Krok 3 - Tradycyjna ćwikła foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 23.10.2011 13:50
ciekawa jestem czy poprosiłaś sama o wykasowanie przepisu zapisanego aż 5 razy ....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak