Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 średnia
gruszki 3 duże twarde
rodzynki 10 dag
orzechy włoskie 10 dag
kwaśna śmietana 1,5 szklanki
sok z cytryny
cukier
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska na słodko

Kapustę drobno szatkujemy, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę gruszki (bez gniazd nasiennych). Rodzynki zalewamy wrzątkiem, po 3-4 minutach odcedzamy, dodajemy do kapusty. Orzechy siekamy, dodajemy ze śmietaną do pozostałych składników. Doprawiamy do smaku przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak