Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8
mąka tortowa 1 1/2 szklanki
cukier 1 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
woda 3 łyżki
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT

Białka ubić na pianę, dodać cukier waniliowy i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka rozbełtane z wodą, ocet. Ubić. Następnie dodać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem. Piec w blaszce ok. 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.11.2011 19:43
Tez stosuję na niego taki sam przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak