Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta truflowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciabata 1
pomidory 4
sól do smaku
czosnek ząbki 1
bazylia 10 liści

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta truflowa

Kroki postępowania

1
Ciabatę kroimy w kromki. Smarujemy z jednej strony oliwą truflową i smażymy na patelni grillowej. Podczas smażenia niegrillowana stronę bułki również smarujemy oliwą.
Krok 1 - Bruschetta truflowa foto
2
Gdy ciabata ładnie się zarumieni przewracamy i grillujemy z drugiej strony.
Krok 2 - Bruschetta truflowa foto
3
Pomidory kroimy w kosteczkę, im mniejsza tym lepiej. Lekko solimy i dodajemy posiekane liście bazylii.
Krok 3 - Bruschetta truflowa foto
4
Dolewamy niezużyta podczas smarowania oliwę truflową i mieszamy.
Krok 4 - Bruschetta truflowa foto
5
Ciepłe grillowane kromki nacieramy ząbkiem czosnku rozciętym po połowie i nakładamy na wierzch pomidory. Smacznego.
Krok 5 - Bruschetta truflowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 16.12.2012 11:26
pyszna przystawka
hahanka 20.09.2012 22:58
muszę wypróbować:)
elficzna 09.08.2012 23:26
mmm oj takie rzeczy to ja lubię :)
Joanna108
Joanna108 19.02.2012 10:14
przepyszna !!!
Marlena/Kinia 07.12.2011 10:31
apetyczna ciabata z pomidorami.
Jolanta_P-S 24.10.2011 22:54
Zrobiłam sobie oliwe bazyliową i będa robić bruschette bazyliową
Anna146 20.10.2011 07:22
bardzo lubię dania na styl włoski
sylwia / sytofala 19.10.2011 23:19
smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak