Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardynka po włosku II

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 3 szt
natka pietruszki posiekana
cebula
oliwa 3 łyżki
śmietana 1 szkl
ser żółty 50 g
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki 250 g
sardynki 600 (świeże)

Przepis i sposób przygotowania na: Sardynka po włosku II

Sardynki oczyścić,pokroić na połówki,posmarować żółtkami,posypać przyprawami,posiekaną natką pietruszki i drobno pokrojoną cebulą,położyć obrane i opłukane pieczarki,zawinąć i spiąć wykałaczką,ułożyć w naczyniu,polać oliwą i upiec,pod koniec pieczenia polać doprawioną śmietaną i posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak