Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardynka po włosku I

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeża sardynka 600 g
pomidory 3 szt
cebula 3 szt
natka pietruszki posiekana
ser żółty 150 g
oliwa 3 łyżki
ketchup 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sardynka po włosku I

Sardynki oczyścić ,przekroić wzdłuż na połówki,usunąć kręgosłup,opłukać,posypać przyprawami i natką pietruszki,cebule obrać,opłukać,pokroić w cząstki razem z pomidorami,ułożyć w poprzek na sardynkach,spiąć wykałaczką,ułożyć ciasno w naczyniu,polać oliwą i upiec,pod koniec pieczenia polać ketchupem i posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak