Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki w sosie jajecznym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 4 szt
cukier 1/2 szklanki
mleko gorące 1,5 szklanki
cukier brązowy 2 łyżki
jeżyny do dekoracji
gruszki 4 ugotowane

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki w sosie jajecznym

Żółtka,cukier wkładamy do stalowej miski i dobrze mieszamy trzepaczką,następnie wlewamy mleko i dokładnie rozprowadzamy trzepaczką.Stawiamy miskę na rondlu z gorącą wodą i ogrzewamy na średnim ogniu ciągle mieszając aż krem będzie zostawał na spodzie drewnianej łyżki,dolewamy wódkę i mieszamy.Odstawiamy do ostygnięcia.Odcedzone ugotowane gruszki wkładamy do brytfanki wlewamy przygotowany krem i posypujemy brązowym cukrem i zapiekamy minutę w piekarniku.Dekorujemy jeżynami i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.10.2011 21:27
extra
Krystyna32 19.10.2011 21:27
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak