Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona potrawka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 sztuki
pieczarki 200 gram.
por 1 sztuka
brukuł 0,5 sztuki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 opakowanie
olej 3 łyżki
śmietana 4 łyżki
ser żółty 100 gram
papryka zielona 1 sztuka
natka pietruszki 3 łyżki
ryż brązowy 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona potrawka

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy 5 minut na rozgrzanym oleju. Dodajemy ulubioną przyprawę do kurczaka i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Zielona potrawka foto
2
Do kurczaka dodajemy teraz pieczarki pokrojone w półtalarki i podsmażamy.
Krok 2 - Zielona potrawka foto
3
Gdy pieczarki lekko się zarumienią dodajemy mały por pocięty w cienkie paski.
Dokładnie mieszamy i smażymy 2 minuty.
Krok 3 - Zielona potrawka foto
4
Dodajemy paprykę pokrojoną w cienkie paseczki. Brokuł pokrojony na małe kawałeczki, 50 ml wody. Gotujemy pod przykryciem około 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy śmietankę. Doprawiamy do smaku jeśli jest taka potrzeba.
Krok 4 - Zielona potrawka foto
5
Ryż naturalny gotujemy w osobnym garnku, w lekko osolonym wrzątku. Osączamy z wody i łączymy z potrawką, dokładnie mieszając.Dodajemy również świeżo siekaną natkę pietruszki.Podajemy na liściach sałaty.
Krok 5 - Zielona potrawka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 18.11.2012 20:52
w kuchni powinniśmy obok walorów smakowych również wykorzystywać walory kolorystyczne.
Izabela/bella81 09.10.2012 10:28
pyszna
Ewelina38 02.08.2012 16:13
zdecydowanie moje smaki
BernadettaP 20.10.2011 07:30
pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak