Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czulent

5.0
(42)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

małe ziemniaki 8 szt
mięso wołowe bez kości 50 dag
cebula 2 szt
fasola Jaś 1 szklanka
olej 0,3 szklanki
sól 1 szczypta
pęczak 0,5 szklanki
rosół wołowy 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Czulent

Obrane ziemniaki przekroić na pół, mięso pokroić w kostkę. Do dużego żeliwnego garnka wlać olej, podsmażyć mięso, zdjąć z ognia, wsypać namoczoną wcześniej fasolę, położyć na niej obrane cebule i ziemniaki, a na wierzchu wypłukaną kaszę. Wlać 4 szklanki bulionu z kostki wołowej lub drobiowej Kucharek, dodać przyprawy, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem, aż kasza wchłonie płyn. Czulent wstawić na 3-4 godziny do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni Cejslusza. Podczas pieczenia, w razie potrzeby, dolewać wody. Po wyjęciu z piekarnika usunąć z garnka cebulę. Podawać z kwaszonym ogórkiem lub surówką z kwaszonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa15 21.07.2011 16:02
Oryginalny przepis:)
Adamorek 26.03.2011 13:06
wygląda apetycznie
Tika4444 14.03.2011 15:15
ciekawy przepis
jasiek 15.02.2011 23:50
ciekawe
szajba2 09.01.2011 14:41
zapowiada się bardzo ciekawie
Babciagramolka 20.12.2010 17:08
Lubie potrawy rodem z kuchni żydowskiej
Barbara55 21.08.2010 15:54
ciekawe
MAŁGORZATA108 07.07.2010 11:43
Wydaje się trochę długo, ale trzeba spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak