Czulent

odc. 4 Doradca Smaku

Czulent

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małe ziemniaki

    8 szt
  • mięso wołowe bez kości

    50 dag
  • cebula

    2 szt
  • fasola Jaś

    1 szklanka
  • olej

    0,3 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • pęczak

    0,5 szklanki
  • rosół wołowy

    1 szklanka
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki przekroić na pół, mięso pokroić w kostkę. Do dużego żeliwnego garnka wlać olej, podsmażyć mięso, zdjąć z ognia, wsypać namoczoną wcześniej fasolę, położyć na niej obrane cebule i ziemniaki, a na wierzchu wypłukaną kaszę. Wlać 4 szklanki bulionu z kostki wołowej lub drobiowej Kucharek, dodać przyprawy, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem, aż kasza wchłonie płyn. Czulent wstawić na 3-4 godziny do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni Cejslusza. Podczas pieczenia, w razie potrzeby, dolewać wody. Po wyjęciu z piekarnika usunąć z garnka cebulę. Podawać z kwaszonym ogórkiem lub surówką z kwaszonej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Teresa15

21.07.2011 16:02
Oryginalny przepis:)

Adamorek

26.03.2011 13:06
wygląda apetycznie

Tika4444

14.03.2011 15:15
ciekawy przepis

jasiek

15.02.2011 23:50
ciekawe

szajba2

09.01.2011 14:41
zapowiada się bardzo ciekawie

Babciagramolka

20.12.2010 17:08
Lubie potrawy rodem z kuchni żydowskiej

Barbara55

21.08.2010 15:54
ciekawe

MAŁGORZATA108

07.07.2010 11:43
Wydaje się trochę długo, ale trzeba spróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat