Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos holenderski I

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wino białe wytrawne 2/3 szkl
rosół 1/2 szkl
masło 250 g
żółtko jajek 5 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos holenderski I

W garnku zagotować wino z rosołem,solą i pieprzem,wystudzić,dodać żółtka,następnie naczynie wstawić do większego garnka z gorącą wodą i ubijać trzepaczką na parze,aż żółtka zaczną gęstnieć,naczynie z sosem zdjąć z ognia i dodawać po kawałku masła ubijając,aż powstanie jednolita gęsta masa i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 28.02.2012 11:21
super
Ania67 02.12.2011 20:35
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak