Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki i szarej renety.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liści kapusty pekińskiej 6-7 szt
rzodkiewka 1 szt
posiekanego koperku 1 duża garść
oliwy z oliwek 2-3 łyżki
soku z cytryny 1 łyżeczka
cukier 1 płaska łyżeczka
jabłko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki i szarej renety.

Liście kapusty opłukać i osuszyć, poszatkować.Jabłko umyć,obrać i zetrzeć na grubej tarce jarzynowej.Skropić je od razu sokiem z cytryny, by nie ściemniało.Rzodkiewkę pokroić w pół plasterki.Posypać koperkiem. Posypać cukrem, pieprzem ziołowym i solą.Polać oliwą z oliwek i wymieszać.Odstawić na kilka minut i ponownie wymieszać i w razie czego jeszcze doprawić solą i pieprzem ziołowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 11.04.2013 15:33
pyszna surówka
Patrycja33 10.02.2012 11:28
zdrowa a przy tym smaczna
Wiesława1 05.01.2012 07:16
super
Jastinka 25.10.2011 10:19
świetne
agnieszka137 19.10.2011 22:11
uwielbiam, jest świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak