Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko w sosie koperkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
masło 1/2
mąka 1 łyżka
śmietana 18 proc 4 łyżki
sól
pieprz
kopr
kostka rosołowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko w sosie koperkowym

Masło roztapiamy w garnuszku dodając mąki. Dodajemy rozpuszczoną w wodzie kostkę rosołową. Gotujemy i mieszamy. Po zagotowaniu dodajemy śmietanę i koperek, który został wcześniej umyty i posiekamy.

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupki, przekrajamy i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 24.01.2012 06:32
super
Reda 14.01.2012 15:26
Super
darus 25.10.2011 12:14
ekstra
KasiaK90 24.10.2011 09:50
uwielbiam sos koperkowy
Juleczka20 23.10.2011 15:13
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak