Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze 3 kg
cebula 12
olej
ocet 1 szklanka
sól 4 dag
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze

Grzyby oczyszczamy i sparzamy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Do rydzów dodajemy ocet, liść laurowy, ziele angielskie, sól. Smażymy ok 15 minut. Trzeba uważać żeby się nie przypaliły. Grzyby razem z sosem wlewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy przez około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 20.11.2011 09:46
mniam
halinka1011 19.10.2011 18:28
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak