Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone jabłkowe łódeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 sztuki
orzechy włoskie 200 g
masło 100 g
miód 3 łyżki
cukier 3 łyżki
sok jabłkowy 1 szklanka
żubrówka 50 ml
śmietana 18-procentowa 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone jabłkowe łódeczki

jabłka obieramy, wykrawamy gniazda nasienne, przekrawamy na pół
masło rozpuszczamy w rondlu, dodajemy miód i cukier, mieszamy do rozpuszczenia cukru, wykładamy masę na jabłka,
całość zalewamy sokiem i żubrówką, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut, następnie dodajemy śmietankę i pieczemy jeszcze 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 08.04.2012 11:56
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak