Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z glinianego garnka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 4 szt
sok z pomarańczy 1 szt
sok z cytryny 1 szt
sól do smaku
czosnek 5 ząbków[przeciśniętych przez pras
kminek 1 łyżeczka
bulion drobiowy 150 ml
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z glinianego garnka

Gliniany garnek namoczyć w wodzie,udka kurczaka włożyć do dużej miski,wszystkie składniki z wyjątkiem bulionu drobiowego i świeżych ziół wymieszać ze sobą,tak przygotowaną marynatą zalać udka,odstawić je na 3 godziny,podczas marynowania udka od czasu do czasu obracać udka, następnie udka przełożyć razem z marynatą do wymoczonego w wodzie glinianego garnka i nakryć go pokrywą,całość wstawić do zimnego piekarnika,piec przez godzinę w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 09.04.2012 11:16
super
Emiliozo 06.01.2012 11:09
fajny przepis
Ewelina47 15.11.2011 13:36
tylko szkoda, że ja nie mam glinianego garnka
Ania67 08.11.2011 19:00
rewelacja
Wojt@s
Wojt@s 05.11.2011 20:53
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak