Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z szynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 400 gram
olej roślinny 5 łyżek
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 3 łyżki
suszona pietruszka 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z szynki

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Olej rozgrzewamy na patelni, kładziemy mięso.
Krok 1 - Gulasz z szynki foto
2
Mięso co chwile mieszamy, posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny Prymat.
Krok 2 - Gulasz z szynki foto
3
Dodajemy maggi -suszone lub świeże (jesli mamy), oraz suszona pietruszkę. Dolewamy do smaku przyprawę w płynie do potraw Kucharek. Mieszamy.
Krok 3 - Gulasz z szynki foto
4
W kubku rozrabiamy mąke z odrobiną wody (żeby nie było grudek). Dolewamy do gulaszu. Całość dobrze mieszamy.
Krok 4 - Gulasz z szynki foto
5
Gulasz podajemy z kaszą jeczmienną perłową. Smacznego!
Krok 5 - Gulasz z szynki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 26.10.2011 11:31
lubię takie gulaze i do kaszy, ziemniaków, makaronów i z chlebem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak