Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki po florencku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
jajko 2 sztuki
mleko 1 szklanki
olej 7 łyżek
sól 1 szczypta
szpinak 1,5 kg
szynka 6 plastrów
sos beszamelowy 3/4 szklanki
ser żółty 15 dag
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki po florencku

Składniki ciasta wymieszać lub zmiksować na rozgrzanym oleju usmażyć naleśniki szpinak umyć ugotować w posolonej wodzie odcedzić szynkę pokroić na drobne kawałki i wymieszać z częścią sosu oraz ze szpinakiem dodać 4 łyżki sera Naleśniki posmarować masą i zwinąć w rulony ułożyć w nasmarowanej oliwą żaroodporne naczynia zalać sosem posypać pozostałym serem i przyprawić zapiec około 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 19.10.2011 14:27
super smaczne naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak