Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa na obiad

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 100 gram
fasolka szparagowa zielona 100 gram
brokuł 0,5
ziemniaki 6
szczypior
kostka rosołowa
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa na obiad

Ziemniaki obieramy i pokrojone w kostkę zalewamy wodą, dodajemy wszystkie przyprawy wedle potrzeby i gotujemy. Kiedy ziemniaki zaczną się gotować dodajemy brukselkę, pozbawioną z szypułek i pokrojoną na mniejsze czesci fasolke szparagową oraz podzielonego na różyczki brokuła. Całość gotujemy jeszcze 10-15 minut, w zależnosci od ognia, tak by było wszystko miekkie. Zupe mozemy zabielić, ale by była bardziej dietetyczna podajemy samą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 27.10.2011 10:42
ciekawa
aginaa 19.10.2011 16:21
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak