Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy z mascarpone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/4 kostki
cukier puder 1/4 szklanki
cukier waniliowy 15 gram
jajko 2 sztuki
serek mascarpone 150 gram
czekolada mleczna 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy z mascarpone

Kroki postępowania

1
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Białka oddzielić od żółtek.
Krok 1 - Mus czekoladowy z mascarpone foto
2
Do utartego z cukrem masła dodawać po 1 żółtku, ucierać. Dodawać po 1 łyżce sera i dalej ucierać.
Krok 2 - Mus czekoladowy z mascarpone foto
3
Do masy dodawać stopniowo zimną czekoladę, dokładnie rozetrzeć.
Krok 3 - Mus czekoladowy z mascarpone foto
4
Białka ubić, dodać do masy, delikatnie wymieszać.
Krok 4 - Mus czekoladowy z mascarpone foto
5
Gotowy mus przełożyć do pucharków. Dowolnie udekorować.
Krok 5 - Mus czekoladowy z mascarpone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 19.12.2012 22:58
To deser w sam raz dla mnie.
IZABELA29 29.10.2012 09:49
coś słodkiego od czasu do czasu nam się należy
Weronika_eM 22.12.2011 16:27
pyszności
stokrotka 19.10.2011 20:17
świetny
Lotar 19.10.2011 15:05
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak