Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina z suszonymi grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 80 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
grzyby suszone 20 dag
woda 100 ml
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina z suszonymi grzybami

mieso potłucz,pokrój lekko rozbij oprósz solą i pieprzem,obsmaż na oleju i podlej 100 ml gorącej wody. Wcześniej namoczone grzyby dokładnie opłucz i pokrój na kawałki,dodaj do mięsa razem z wodą w której się moczyły i pokrojoną w piórka cebulą.Duś na małym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.Dopraw solą i pieprzem so smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak