Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z piersi w sezamie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 pojedyncza duża
jajko 1 duże
mąka pszenna 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sezam 3 łyżki
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z piersi w sezamie

Kroki postępowania

1
Pierś kroimy na cienkie kotlety, rozbijamy tłuczkiem, dokładnie panierujemy w mące pszennej.
Krok 1 - Filet z piersi w sezamie foto
2
Następnie piersi panierujemy w rozkłóconym z niewielką ilością wody jajku oraz bułce tartej zmieszanej z białym sezamem.
Krok 2 - Filet z piersi w sezamie foto
3
Smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3 - Filet z piersi w sezamie foto
4
Po usmażeniu doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4 - Filet z piersi w sezamie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 08.11.2011 20:17
też panieruje w sezamie, ale niestety takie piękne mi nie wychodzą :/
Lotar 19.10.2011 15:06
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak