Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka z papryką i szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 6 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek 1 pęczek
cebula 3 sztuki
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: udka z papryką i szczypiorkiem

Udka oczyść,wyjmij kości oprósz w środku i z wierzchu solą i pieprzem. Paprykę umyj pokrój na paski pokrój także szczypiorek.Kawałkami cebuli i szczypiorku nadziej udka.
Zaszyj skórę udek w miejscu rozcięcia gdzie wkładałas farsz i obsmaż mięso na rozgrzanym oleju a następnie ułóz w żaroodpornym naczyniu.udka obłóż kawałkami papryki i cebuli,podlej winem i piec 30 min w temp 180 stopni na końcu posyp oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak