Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podsmażana gotowana szynka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 50 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 6 ziarenek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Podsmażana gotowana szynka

Kroki postępowania

1
Szynkę zalać wodą (tyle, żeby ją zakryła). Dodać do niej liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Gotować, aż mięso będzie miękkie.
Krok 1 - Podsmażana gotowana szynka foto
2
Szynkę wyjąć z wywaru, kłaść na rozgrzany olej, posypać przyprawą do wieprzowiny.
Krok 2 - Podsmażana gotowana szynka foto
3
Smażyć na rumiano z każdej strony.
Krok 3 - Podsmażana gotowana szynka foto
4
Gotową szynkę kroić w grube plastry.
Krok 4 - Podsmażana gotowana szynka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.06.2013 07:05
na kanapki super
agnieszka214 07.09.2012 11:13
smacznie wyglada
wojr63 20.03.2012 18:56
Wolę zjeść właśnie taką szynkę niż te ze sklepu naszpikowane chemią
Weronika_eM 26.10.2011 18:58
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak