Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki pieczone w skórce

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
śmietana 1/4 szklanki
ulubione zioła 2 łyżki
szczypiorek 1 garść
oliwa 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki pieczone w skórce

Wybieramy około kilograma niedużych, ładnych ziemniaków podobnej wielkości.szorujemy je starannie. Układamy na wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Smarujemy oliwą.Doprawiamy solą pieprzem, obtaczamy w ziołach. Pieczemy 1 -1,5 godziny (w zależności od wielkości ziemniaków) w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika przekrawamy, polewamy śmietaną i posypujemy siekanym szczypiorkiem.Jemy ciepłe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 13.11.2011 16:00
fajne :)
IKrakowianka 19.10.2011 22:41
same pyszności !
Renia1 19.10.2011 13:54
smakowicie wygladaja
1j1o1l1a1 19.10.2011 13:33
pyszniutkie:)
Henryka2 19.10.2011 11:16
Apetyczne ziemniaczki.Muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak