Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tola

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier waniliowy 30 gram
palma 1/2 kostki
masło 1/2 kostki
cukier puder 1 szklanka
jajko 4 sztuki
mleko 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
kakao 1 łyżka
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
galaretka cytrynowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tola

Kroki postępowania

1
Masło i palmę rozetrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawać po 1 żółtku i ucierać.
Krok 1 - Tola foto
2
Żelatynę namoczyć w mleku, rozpuścić ją i ostudzić. Białka ubić. Do utartej masy dodawać na przemian ubite białka i żelatynę. Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Tola foto
3
Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao, wymieszać, wyłożyć do tortownicy.
Krok 3 - Tola foto
4
Na wierzch rozłożyć pozostałą masę.
Krok 4 - Tola foto
5
Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Jak zaczną tężeć, wylać na ciasto. Najpierw truskawkową, a jak ta stężeje to cytrynową. Schłodzić w lodówce.
Krok 5 - Tola foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 03.12.2011 20:30
pyszności ;)
ewasylwia 20.10.2011 13:09
apetyczne
anemon 19.10.2011 12:38
Ładnie się prezentuje Twoje ciasto.
Mysiunia 19.10.2011 12:18
bardzo fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak