Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Glazurowane pomarańcze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 1 szt
cukier 30 g
woda 3 łyżki
likier pomarańczowy 1 łyżeczka
sok pomarańczowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Glazurowane pomarańcze

Obrać pomarańcze ze skóry,cukier rozpuścić w wodzie i gotować przez 5 minut,aż mikstura nabierze konsystencji syropu,w mieszać likier i sok pomarańczowy,polać pomarańczę,wstawić do lodówki i zostawić do wystudzenia ,przekręcając pomarańczę od czasu do czasu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 13.01.2012 21:54
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak