Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SMakosz a`la Elusia

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
cukier 2 szklanki
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia
dżem
krem do tortów śmietankowy
słonecznik łuskany
Biszkopt
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: SMakosz a`la Elusia

Kroki postępowania

1
blache wykładamy papierem
Krok 1 - SMakosz a`la Elusia foto
2
Ubijamy białka na sztywno dodajemy cukier zółtka make proszek do pieczenia ubijamy i pieczeny temp 160 stC 55 min
Krok 2 - SMakosz a`la Elusia foto
3
ostygniety biszkopt smarujemy powidłami
Krok 3 - SMakosz a`la Elusia foto
4
Ubijamy krem z paczki
Krok 4 - SMakosz a`la Elusia foto
5
Smazymy słonecznik i studzimy
Krok 5 - SMakosz a`la Elusia foto
6
Biszkopt Powidła dzem co kto woli Masa kremowa z słonecznikiem na góre biszkopty polane gorzką czekolada
Krok 6 - SMakosz a`la Elusia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eeee 07.06.2012 13:53
nie wiem co nie zrozumieliście bo wszystko jest napisane Na gotowy biszkopt dajemy powidła dzem (jak kto lubi) na dzem dajemy krem przykładamy posypujemy słonecznikiem układamy biszkopty polewamy polewą i gotowe :)
anna186 16.11.2011 16:56
smaczne
BernadettaP 19.10.2011 09:55
Ja też mam problemy ze zrozumieniem tego przepisu...
Lotar 18.10.2011 22:41
Ten przepis jest zupełnie niezrozumiały. Może pani pisać po ludzku i przede wszystkim opisywać etapy przygotowania ?
Lotar 18.10.2011 22:41
Ten przepis jest zupełnie niezrozumiały. Może pani pisać po ludzku i przede wszystkim opisywać etapy przygotowania ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak