Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 -
mąka 1 i 1/4 szklanka
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopty

Składniki:
4 jaja
1 i 1/4 szklanki mąki
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka cukru

Wykonanie:
Oddzielamy żółtka od białek. Miksujemy białka i cukier przez ok. 4 minuty. Dodajemy po jednym żółtku i miksujemy. Następnie wsypujemy po trochę mąkę i miksujemy. Powstanie jednolita masa. Teraz bierzemy dużą blachę, wykładamy papierem do pieczenia(ewentualnie można czymś posmarować). Dużą łyżką nalewamy małe kółka na kształt biszkoptów, aż zapełnimy blachę. Wkładamy do piekarnika zagrzanego do 180 stopni. Pieczemy aż będą lekko złociste. Trzeba pilnować żeby nie wyszły murzynki:)
Wykładamy na dużej desce jeden obok drugiego, aby się nie skleiły. Trzymamy aż do ostygnięcia, potem przekładamy na talerz.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 10.01.2012 15:21
apetyczne
iziona 19.10.2011 07:25
Proste i pewnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak