Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na parze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 1 sztuka
mleko 2 łyżki
margaryna 1/4 kostki
pomidor 1 sztuka
natka pietruszki do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na parze

1. Pomidory parzymy we wrzątku, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Jajko wbijamy do kubeczka, dodajemy mleko i doprawiamy do smaku.

2. Patelnie umieszczamy na rondelku z wrzącą wodą i wrzucamy margarynę.

3. Po roztopieniu się margaryny dodajemy pomidory i nakrywamy pokrywką. Dusimy ok 6-7minut.

4. Gdy pomidory zmiękną dodajemy jajko i mieszamy. Pod koniec posypujemy natką pietruszki.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 03.05.2013 07:52
Świetna jajecznica. Pycha :)
Bernadeta1 06.01.2013 00:41
to taka dietetyczna jajecznica bez tłuszczu,super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak