Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona marchewka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 50 dag
oliwa 2 łyżki
listki rozmarynu 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona marchewka

1. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w plasterki.

2. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi i skrapiamy oliwą. Nakładamy do naczynia żaroodpornego.

3. Pieczemy ok 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni następnie posypujemy liśćmi rozmarynu i pieczemy kolejne 10 minut.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 02.04.2013 08:42
świetny pomysł
IZABELA29 30.12.2012 08:53
czasami taką lubię zjeść ale zazwyczaj robię w połączeniu z mięskiem
Pietruszka 03.11.2012 08:17
pyszne, uwielbiam marchewkę
agnieszka214 19.10.2011 16:11
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak