Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
Korzeń selera 1/2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
natka pietruszki do smaku
koncentrat pomidorowy 1 mała puszka
ziele angielskie do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana

1. Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy. Wrzucamy do garnka, dodajemy koncentrat pomidorowy i zalewamy wodą (dobrze jest wziąć duży garnek aby to wszystko pomieścił.)

2. Garnek nakrywamy pokrywką i gotujemy na średnim ogniu aż do zagotowania się wody, dodajemy ziele angielskie i liścia laurowego, gotujemy przez kolejną godzinę, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 18.02.2013 00:35
jadłam taką na diecie, smaczna
pycia9 20.01.2013 21:23
jedzmy taką zupkę przez cały tydzień i 5 kg mniej :D
suzana 18.10.2011 17:20
fajne choć wolę kwaśny kapuśniak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak