Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół z kostki 5 szklanek
ryż 1/2 szklanki
jaja 2 sztuki
sok cytryny 1 cytryna
natka pietruszki do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa

1. Ryż gotujmy 15 minut w 4 szklankach rosołu z kostki.

2. Jaka miksujemy i dodajemy do nich sok wyciśnięty z jednej cytryny. Dodajemy szklankę rosołu i dalej miksujemy.

3. Całość wlewamy do wywaru z ryżem, mieszamy doprawiamy do smaku.

4. Zupkę na talerzach przystrajamy i doprawiamy jeszcze natką pietruszki.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 10.05.2013 07:23
Dobra, kwaśna zupa :)
Ada-Gaba 24.01.2013 13:51
ciekawa zupka
RenataZ-et 23.01.2013 20:31
Moje smaki-bardzo lubię takie cytrusowe smaki
kuklik 12.10.2012 16:35
jak dla mnie orginalna
Dorian 05.10.2012 15:22
pycha
Dorian 05.10.2012 15:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak