Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada szynkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parmezan starty 3 łyżki
śmietana kwaśna 5 łyżek
jajko 4 sztuki
mąka 2 łyżki
wędzona szynka 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada szynkowa

białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z 3 żółtkami dodajemy 2 łyżki parmezanu i 2 łyżki śmietany i mąki smażymy na natłuszczonej patelni omlet i zsuwamy na talerz posypany reistą parmezanu drobno pokroją szynkę mieszamy z 1 żółtkiem i 3 łyżkami śmietany i masą tą smarujemy powierzchnią omletu całość zwijamy w rulonik i kroimy na plastry grubości około 2 cm podajemy z sałaty z pomidorów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak