Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moje chili con carne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 1 sztuka
fasola czerwona 1 puszka
pomidory w zalewie 2 puszki
papryka czerwona 2 sztuki
woda 1-2 szklanki
słodka papryka do smaku
chili do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
rosół wołowy 0,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: moje chili con carne

cebulę kroimy w kostkę, szklimy na oliwie, dodajemy mięso mielone, podsmażamy, kiedy mięso się podsmaży dodajemy pokrojoną w paski paprykę i odsączoną fasolę, podsmażamy przez chwilę, potem zalewamy bulionem, kiedy papryka zmięknie dodajemy rozdrobnione pomidory z puszki wraz z zalewą, doprawiamy, dusimy do momentu aż sos zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna11 23.02.2012 17:10
smaczności
marcinek 08.11.2011 11:54
Super
mikrusiak 18.10.2011 19:42
fajny przepis :)
agnieszka214 18.10.2011 17:30
mniam
agnieszka214 18.10.2011 17:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak