Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 kg
pierś z kurczaka 0,5 kg
śmietana 18 proc 1 szklanka
ząbek czosnku 3
pieprz
jajko 2
majeranek
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy

Boczek i pierś z kurczaka mielimy. Dodajemy do tego szklankę śmietany, starte ząbki czosnku, całe jajka oraz przyprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną, kminkiem, majerankiem i pieprzem. Całość dobrze mieszamy i odkładamy do lodówki na 24 godziny. Ciasto dajemy do wąskiej brytfanki obłożonej papierem do pieczenia. Piec od godziny do półtorej godziny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 29.10.2011 08:54
taki najlepszy:)
KasiaK90 24.10.2011 10:03
uwielbiam taki domowy:)
pioge7 18.10.2011 15:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak