Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z gotowanych ziemniaków

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ZIEMNAIKI 0,5 kg
mąka 15 dag
jajko 4 sztuki
mleko 1 szklanka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z gotowanych ziemniaków

ziemniaki gotujemy w mundurkach obieramy i mielimy w maszynce do mięsa do masy ziemniaczanej dodajemy mleko jajka sól i pieprz i gałkę muszkatołową do smaku i wszystkie składniki dokładnie mieszamy na rozgrzanym na wielkiej patelni olej smażymy z obu stron rumiane naleśniki podajemy zwinięte w ruloniki z sosem pomidorowym i surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak