Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wieprzowa z ziołami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
cebula 4 sztuki
czosnek 4 ząbki
masło roślinne 12 dag
oregano 0,5 łyżeczki
bazylia 0,5 łyżeczki
tymianek 0,5 łyżeczki
mięsty 0,5 łyżeczki
ziela angielskiego Prymat 2 ziarnka
sól 1 do smaku
peiprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wieprzowa z ziołami

wieprzowinę dokładnie umyć i osuszyć stopić 6 dag masła dodać połowę przygotowanych ziół i ząbka czosnku pokrajać w plastry zrumienić wieprzowinę na pozostałe maśle zeszklić cebulę i czosnek przełożyć do wieprzowiny wsypać resztę ziół nieutłuczony w moździerzu ziele angielskie sól i pierze wlać taką ilość letniej wody aby przykryło mięso dusić aż mięso będzie miękkie podawać z surówką z selera

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak